arhiva evenimente adauga propunerea ta

Tineret in Miscare

Incepe la 26-09-2012 ora 14:00, se incheie la 27-09-2012 ora 23:00
Bucuresti, Jud. Bucuresti
Creat de SuperAdmin la 01-01-1970, 0:00:00 / Editat de SuperAdmin la 26-10-2012, 7:40:15
Iti place? Da un
Placut de 3 persoane
3152 vizualizari

TiM pe scurt


Unde? In parcul Tineretului, Bucuresti, Romania
Cand? 27 - 28 septembrie incepand cu ora 14.00
De ce? Pentru a intelege despre ce este vorba in initiativa Comisiei Europene Tineret in miscare. Insa nu doar vorbind despre ea, ci traind-o!
Cum? Prin intermediul a 50 de proiecte vii, 25 de metode vii, 4 concerte si 2 concursuri
Ce? Tineret in miscare (aka TiM) - evenimentul pe care nu trebuie sa il ratezi.


Pentru programul complet cu toate activitatile dati click  AICI

Intre timp puteti sa urmariti ce se intampla si pe FaceBook unde a fost creat un eveniment special AICI sau pe pagina Youth on the Move!

Tineret in miscare, o initiativa a Uniunii Europene  care are scopul de a imbunatati calitatea  educatiei si gradul de angajabilitate a tinerilor, vine la in Romania, la Bucuresti, in perioada 27-28 septembrie 2012.

50 de proiecte vii vazute prin ochii celor care le-au trait si 25 de spatii de experimentare activa prin intermediul unor metode vii vor iesi in strada (sau, mai bine zis, in parcul Tineretului) pentru a interactiona cu publicul larg!
In plus, tot aici te mai asteapta 4 concerte si 2 concursuri.

Doua zile in care stam de vorba cu oameni care iti pot spune povestea din spatele proiectului pe care n-il vor prezenta si ce a "miscat" aceasta in ei. Povesti umane din care vom afla pe unde au fost, ce oameni au intalnit, ce prejudecati au intampinat, ce au invatat nu numai ca profesionisti, dar si ca oameni si cum le-a schimbat modul de a privi lucrurile. Povesti pe care, de ce nu, poti sa le traiesti si tu! Cum? Poti afla tot la acest eveniment!

Doua zile in care nu vom vorbi ci vom trai ce isi doreste Tineret in miscare! Parcul Tineretului este locul in care vom experimenta nonformalul in ateliere de creatie (de la colaj la portofele de hartie, de la papusi la figuri din baloane sau fotografie), teatru forum, animatie video, improvizatie sau prim ajutor, transmitem mesaje catre lumea intreaga prin intermediul artei fotografice, putem inchiria "carti vii" sau sa intram in ritm cu instrumente de percutie, ne putem misca cu tai chi sau gimnastica energetica, ne imbunatatim abilitatile de oratorie, pictam prin aerografie, invatam sa reciclam hartie sau sa ne animam prin jonglerie dar vom avea si ocazia de a viziona cateva scurt-metraje cu mesaj!

La toate aceste lucruri nu vom fi simpli spectatori ci le vom experimenta direct!

In fiecare seara vom incheia cu concerte! Cu Suie Paparude, Les Elephants Bizzares, Butterflies in my Stomach si CTC!

Eveniment cuprins si in programul Zilei Educatiei Nonformale 2012!


TiM pe lung

Pentru cei rabdatori care vor sa stie mai multe detalii ;-)! "Serialul" se actualizeaza in functie de lansarea de noi "episoade"!


Episodul 1 - Este TiMpul: Europa prinde viata!

50 de proiecte vii!

Tineret in Actiune, Comenius, Erasmus, Leonardo, Grundtvig sau fonduri structurale - 50 de proiecte europene vazute prin ochii celor care le-au trait vor fi prezente la Tineret in miscare, evenimentul unde nu se vorbeste din manuale, ci din experienta! Proiecte - asa cum au fost simtite si traite de cei care s-au implicat in ele. Si povestile lor in care veti intalni locuri si oameni care te "misca", experiente care schimba si "lectiile" invatate in urma acestora si multe, multe altele! Si, de ce nu, puteti afla cum sa deveniti si voi eroii unei astfel de povesti in viitor!


Episodul 2 - Vine, vine, vine, vine... Tineretu-i in miscare!

Printre zecile de metode care vor fi prezente la Tineret in miscare cateva vor fi chiar... in miscare ;-)!
De exemplu... animatia stradala! Este poate cea mai dinamica forma de arta stradala si poate crea actiune chiar si in spatii mai putin conventionale unde publicul nu este obisnuit sa vada spectacole. Contactul cu publicul este esential! Spectatorul joaca un rol deosebit de important si intregul spectacolse bazeaza pe el si se orienteaza in jurul acestuia. Iar de cele multe ori acesta nu ramane doar un privitor. Vino si tu sa faci sa zboare poi poii, mingiile de jonglerie, diablo sau flower stick-urile prin tehnici specifice!
Totodata iti propunem sa incerci gimnastica energetica, o metoda prin care poti invata  mai multe despre energiile care te ghideaza si cum le poti folosi pentru a iti da o stare de bine. Pentru a continua in acelasi spirit, te invitam si la o "meditatie in miscare" prin intermediul tai chi unde mintea intra in comuniune cu corpul.
Toate aceste metode sunt oferite de Incubator 107.


Episodul 3 - Diversitate in creativitate

O suita de ateliere de interactive numai bune pentru a scoate cei mai ... creativ din tine! Chiar asa? Pai... sa vedem!
Salvati Copii ne invata cum sa modelam figurine din fimo, sa indoim hartie in armonie prin origami sau sa ne pictam fata prin face painting.
Cu Upside Down cream portofele din hartie pliata, rame din materiale reciclate, vase decorative din hartie sau pictam borcane si sticle.
Curios cum poti face papusi din tot felul de materiale, noduri decorative sau figuri din baloane? Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei este "gata oricand" sa te ghideze.
Sau poate te intereseaza niste accesorii personalizate? Fundatia Metropolis nu te lasa la greu si iti ofera un atelier de "handmade".
Hartie reciclata? Poti si tu sa faci. Asociatia React iti arata cum! Ba chiar mai mult, poti sa iti lasi imaginatia sa zburde libera pentru ca din hartie sa faci ce vrei!

Episodul 4 - fotografia si filmul altfel!

In episoadele anterioare am vazut cum prinde viata Europa prin proiectele sale si prin metode "misca" si dezvolta creativitatea.
In programul de azi, la loc de cinste... vizualul ;-)!
In fiecare zi incepem cu
atelierul de fotografie oferit de Centrul de Resurse pentru pentru Organizatii Studentesti care ne va introduce in secretele acestei arte.
Incalziti, intram in lumea Dear World oferita de GRASP unde vor capata voce toti cei care cred ca Romania merita ceva mai bun. In cadrul unei sesiuni speciale
Dear Romania on the Move. Cum?  Prin povestile in imagini despre proiectiile si perceptiile noastre in care actorul principal poti fi chiar tu! Joi "proiectam" vizual angajabilitatea si mobilitatea, iar vineri povestea merge mai departe cu educatia nonformala si voluntariatul.
Joi seara mergem in club. In Clubul de Film One World – care iti prezinta scurt metraje cu miez in cadrul unui proiect educational inovator ce aduce filme documentare si dezbateri pe tema drepturilor omului gestionat de Asociatia Oricum.
Iti place si filmul si fotografia. Minunat! Fundatia Noi Orizonturi iti ofera animatie video, metoda prin care creezi un film cadru cu cadru din fotografii!
Vineri pictam! Dar nu oricum. Incubator 107 ne prezinta o tehnica inovatoare de a picta intr-un stil inedit :
aerografia!
In final (dar nu la urma)... Centru de Resurse pentru Politici Publice si Asociatia EuroArte ne aduc nu una ci doua expozitii
PhotoVoice! Expozitii in care fiecare poza este o declaratie cu un mesaj care nu te poate lasa indiferent!

Episodul 5 - Arta stradala si teatrul ies in... parc!

Si nu oricum!
Clava. Congas. Bongos. Maracas. Tom-tom. Curios ce se ascunde in spatele acestor instrumente? Vino sa intri in ritm la atelierul de drumming (percutie), o metoda care ofera fiecarui participant posibilitatea sa isi "activizeze" potentialul creativ cu scopul de a explora si de a-si intelege mai bine emotiile si sentimentele.
Cantam dar si dansam. Si nu oricum! ACTOR ne propune un atelier de... dans cu steaguri in care coordonarea se imbina cu interculturalitatea.
Ce ziceti de o forma de teatru folosita ca instrument de interventie sociala in care oricine poate deveni din spectator spectACTOR? 
Teatru forum coboara in mijlocul oamenilor, se amesteca in viata lor, primeste solutii si creaza o piesa al carei final il poti determina chiar tu. Joi ai ocazia sa intri in joc la atelierul sustinut de Fundatia Chance for Life si sa fii spectactor la piesa realizata de voluntarii ArtFusion.
Vineri continuam relatia interactiva cu publicul atat la atelierul cat si la spectacolul de teatru de impovizatie oferit de Fundatia Teatru fara Frontiere.
Din care invatam cum sa ne adaptam si sa acceptam. Iar reactiile spontane la ce se intampla in jur si la propriile ganduri vor face deliciul publicului care poate propune subiecte sau stabili cadrul de desfasurare a scenelor. 
La care se mai adauga o serie de ateliere de care am vorbit si in episoadele anterioare: animatia stradala, figuri din baloane etc.


Episodul 6 - Povestea merge mai departe!

Tineret in miscare este un eveniment plin de activitati pentru toate gusturile! In episodul de azi va prezentam acele metode pe care nu am putut sa le incadram in o categorie anume (motiv pentru care sunt cu atat mai speciale)!
Iti place sa citesti? Avem o oferta cu totul speciale pentru tine. ArtFusion iti propune sa citesti... oameni! Biblioteca vie functioneaza ca o biblioteca obisnuita - cititorii vin si imprumuta carti, le returneaza si daca vor, pot sa mai imprumute o carte. Exista insa doua aspecte importante: CARTILE sunt FIINTE UMANE si intra intr-un dialog personal cu cititorul.
La Speakers' Arena invatam sa ne imbunatatim abilitatilor de oratorie si retorica. Asociatia Arenas ne asteapta cu tot felul de exercitii de comunicare si nu numai.
Iti place sa fii de ajutor? Asociatia React ne invata cum intr-un atelier de prim ajutor ca parte a unei campanii de educare publica privind acordarea acestuia in situatii de urgenta!
In final, dar nu la urma... facilitare grafica! Sau cum se face "filmul evenimentului" intr-un format grafic chiar si cu cu implicarea ta!


Episodul 7 - Azi incepem! Si avem concerte tari si concursuri cu premii!

Doua zile pline! In afara de proiectele si metodele care vor prinde viata, mai avem in program si o serie de concursuri si concerte!
EuroQizz! Vino la Roata Norocului sa iti incerci sansa! Raspunzi corect si primesti pe loc pixuri, tricouri si strick-uri ca premiu!

Ai un rucsac calator prin lume, care are o poveste frumoasa? Vino cu el la cortul „Tineret in miscare”, spune-i povestea, lasa-ne sa-i facem o poza si poti castiga un iPad sau 1 iPod!
Seara, incepand cu ora 20 nu rata super concertele! Joi vin Les Elephants Bizarres si Butterflies in my Stomach iar vineri C.T.C. si Suie Paparude!
Totul este pus la punct! Scena si cortul deja sunt in picioare! Peste 80 de activitati si aproximativ 150 de oameni implicati in desfasurarea acestora va asteapta  incepand cu ora 14.00!

Adresa: Parcul Tineretului, la intrare (vis-a-vis de liceul Sincai sau statia de metrou Tineretului)
Organizator: Comisia Europeana si ANPCDEFP
Persoane de contact: Andrei Popescu (Andrei.Popescu@ancpdefp.ro)

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu

Calendar de evenimente
Harta evenimentelor