Statui vii

Foto 3.jpgStatuile vii reprezinta o combinatie de abilitati de mim si teatru imagine. Artistul statuie vie va purta un costum amplu, o coloristica pe tot corpul care sa ii confere imaginea de statuie, si va avea o postura care va fi fixa, imobila precum si cu o expresivitate adecvata; imaginea pe care o sugereaza poate transmite multiple semnificatii, situatia imaginara in care acel personaj se poate afla, povestea din spate, exista mult loc de analiza si reflectie.
 
Exista statui vii care impresioneaza extrem de mult prin realismul personajului expus si care de multe ori provoaca imaginatia trecatorilor: este adevarata sau nu? Oare cum poate sa faca asta? Nu respira? Nu se misca? Trecatorii petrecand destul de mult timp pentru a analiza si intelege exact ce se intampla in fata ochilor lui.
 
Desi statuile vii pot fi folosite in scopuri mai profunde prin imaginea si reflectia la imaginea expusa de cele mai multe ori ele sunt folosite pentru a impresiona si surprinde prin abilitatea iesita din comun a artistului si pentru a convinge trecatorii prin asta sa contribuie financiar – de obicei in cutia/palaria din fata statuii.
 
O parte din aceste statui vii isi vor schimba pozitia si vor amortii in pozitia cea noua de fiecare data cand un trecator va face o anumita actiune; aceasta schimbare se va pastra pana cand un alt trecator va face altceva; schimbarea poate fi ceva amuzant, interesant, provocator la adresa directa a trecatorului pentru a-l face sa se simta bine si, poate, ca sa vada urmatoarea reactie.
Adaugat de Cosmin la 16-07-2013 21:53:39
Editat de nonformalii la 22-07-2013 7:14:14
Iti place? Da un
Placut de 4 persoane
4741 vizualizari
TOP