Teatru invizibil

Teatru invizibil este o actiune care se intampla in mijlocul comunitatii, aparent ca o intamplare fireasca. Desi nu pare pentru trecatori, ea este regizata anterior pentru a instiga, provoca spontan publicul sa reflecteze sau chiar sa ia atitudine referitor la un subiect fierbinte (ex. violenta pe strada, hartuirea sexuala in autobuze, metrou etc.).
 
Actorii deghizati in trecatori si cetateni care din intamplare se afla in zona sunt ori parte din situatia conflictuala, ori parte din cei care asista dar care prin reactiile si replicile lor instiga publicul la discutie sau atitudine.
 Foto 2.jpg
Este optional daca se va dezvalui publicului ca totul a fost regizat. Scopul nu este acela de a face cunoscut faptul ca au fost implicati intr-o piesa de teatru mai "ciudata", ci, sa ii implice pe oameni, sa le creeze situatii in care sa ia atitudine si sa se exprime. "Faima" celor care au creat piesa nu reprezinta o prioritate.
 
Situatia regizata poate sa dureze 10 minute (tip hartuirea sexuala a unei fete in autobuz), insa reactiile (provocate si de complici) sa duca tot procesul la un timp imprevizibil, precum si la reactii neasteptate (trebuie sa fim atenti intrucat intr-o astfel de situatie se poate sa se nasca si violenta intre spectatori si participanti). De aceea, trebuie anticipat destul de elaborat ce fel de reactii pot avea oamenii, cum trebuie provocati sau calmati, ce masura ar trebui luata in caz de diferite probleme extreme.
 
In general, teatrul invizibil instiga oamenii sa ia atitudine fata de situatii care desi sunt problematice, trec nevazute pe langa noi, carora de regula li se raspunde cu apatie si ignorare. Publicul este provocat sa analizeze critic, sa reflecteze la subiecte tabu sau care sunt evitate in mod normal.
Adaugat de Cosmin la 16-07-2013 21:49:12
Editat de nonformalii la 22-07-2013 7:24:49
Iti place? Da un
Placut de 3 persoane
4334 vizualizari
TOP