Diabolo

Diabolo - ce este?

 
Este un obiect care are ca si stramos obiectul Chinezesc YO-YO, obiect utilizat de mai mult de 4000 de ani. Daca stam sa ne gandim, asta inseamna o groaza de timp pentru a dezvolta diferite activitati de jonglerie sau jocuri.
 
Acest obiect este de fapt un mosor, spatiu din mijloc fiind centrul de greutate si elementul cheie in realizarea miscarilor. El devine un obiect de jonglat si de realizat diferite trucuri doar in combinatie cu sfoara care uneste doua bete, numite tehnic „manere”. Diabolo va fi manevrat pe aceasta sfoara prin diferite miscari, cert este ca se pot realiza sute de trucuri si miscari inedite, prin folosirea de obiecte de diferite marimi, din diferite materiale, cu mai multe obiecte pe aceiasi sfoara, etc.

Este o forma de manipulare care creeaza impresia unor iluzii, de cele mai multe ori; la prima vedere nu va fi usor de inteles modul in care diabolo ramane tot timpul liber si nu se incurca in sfoara. Cu cat nivelul de complexitate al trucurilor si miscarilor este mai ridicat, cu atat publicul va fi de asemenea mai fascinat. Pot fi adaugate elemente vestimentare deosebite, folosite obiecte care au culori si lumini atragatoare, precum si muzica si elemente de dans.

Mai multi diabolisti care lucreaza in sincron sau impreuna, in mod sigur vor reprezenta un nivle de complexitata ridicata.  Uneori se apeleaza si la implicarea anumitor persoane din public, ca parte din spectacol, ceea ce creeaza si mai mult entuziasm. Aruncarea diabolului in jurul lor poate reprezenta ceva care sa dea fiori, dar si atrage.
 

Cu ce incepi?

Nu exista sfaturi extrem de detaliate pentru a invata:
- achizitioneaza un obiect (exista mai multe site-ul de unde poti sa il achizionezi, ex AICI)
- fa rost de tutoriale de pe internet (pentru inceput vezi AICI) sau de la alti cunoscatori si...
- incepe sa practici, sa repeti si sa iti creezi propria coregrafie.
Timpul necesar pentru a asimila anumite miscari depinde numai de tine si poti sa contactezi alti diabolisti sa afli anumite sfaturi sau chiar sa creezi impreuna cu ei anumite momente de spectacol.
 
Mai jos gasesti doua fimuletze de introducere cu trucuri introductive:
Diabolo reprezinta o forma de hobby actuala. In Europa, sunt extrem de multi tineri care se incumeta in asimilarea acestei abilitati si oferirea de spectacole publicului doritor. Mai jos gasesti o mostra de ce se poate face de catre cei pasionati de diabolo.
 
 

           
Adaugat de Cosmin la 25-07-2013 0:22:06
Editat de nonformalii la 25-07-2013 7:03:43
Iti place? Da un
Placut de 1 persoane
4393 vizualizari
TOP