Mingi

Mingile, ce sunt?

 
Mingi.jpgArta performativa straveche, jongleria cu mingi dateaza inca de acum 4000 de ani. Primele dovezi ale existentei jongleriei se regasesc in hieroglifele care povestesc vietile faraonilor.
Intotdeauna o placere pentru privit, jongleria pare usor de invatat. Asa este, daca invatacelul este hotarat sa invete si dispus sa acorde suficient timp pentru exercitiu. Jongleria este  o abilitate, in concluzie trebuie exersata :)
 
  

Cum incepi?

 
1 - Gaseste mingile potrivite pentru tine; nici prea mari ca sa le poti prinde in mana, nici prea mici, ca sa nu le scapi printre degete; nici prea grele – nu esti la sala de forta, nici prea usoare – e bine sa simti inertia mingilor.  Ideal, mingile sunt din material textil sau plastic incasabil. Ca sa nu folosesti prea des matura si farasul. Daca vei folosi mingi cu nisip sau cu orez, nu vei fi nevoit nici sa alergi prea mult dupa ele cand le scapi.DiY minge.jpg
 
Iti poti confectiona jucariile proprii. Ai nevoie de putin orez nefiert, folie de plastic alimentara si doua baloane. Invelesti orezul in folia alimentara apoi il introduci intr-unul dintre baloane (caruia i-ai taiat inainte partea alungita). Ultimul pas este sa introduci balonul plin cu gura in jos in al doilea balon, astfel incat partile taiate ale baloanelor sa nu se suprapuna. Acum ai prima ta minge de jonglat. Ideal, la inceput, vei confectiona mingi de culori diferite ca sa poti identifica mingile in aer.
 
2 – Gaseste un loc liber in care sa exersezi. In aer liber e perfect. Gaseste o pozitie confortabila, in picioare, cu picioarele aliniate la planul umerilor.
 
3 – Incepe cu o singura minge. Arunca mingea dintr-o mana intr-alta prin aer, astfel incat sa descrie un arc de cerc in fata ta. Incearca sa arunci mingea doar pana in dreptul ochilor. Te va ajuta la sincronizare. Obisnuieste-te cu greutatea si textura mingiei.
Pe masura ce iti imbunatatesti performatenele la aruncarea unei singure mingi, poti incepe sa iti misti bratele intr-o usoara miscare circulara. Astfel te vei apropia de miscarea finala care va tine cele trei mingi in aer.
4 – Treci la doua mingi Tine cate o minge in fiecare mana apoi arunca prima minge catre stanga la inaltimea ochilor. Inainte ca mingea sa ajunga in mana stanga, arunca mingea din mana stanga in plan orizontal catre mana dreapta si prinde-o. Pastreaza miscarea mainilor deschisa.
Arunca a doua minge doar atunci cand prima minge atinge inaltimea maxima. Singura diferenta intre aceasta miscare si cea cu trei mingi este a treia minge :D. Suntem aproape acolo.
5 – Adauga a treia minge. Insa doar atunci cand vei controla fara probleme miscarea cu doua mingi.
Mingi 3.jpgTine doua mingi in mana stanga si o minge in mana dreapta. Incepe cu mana dreapta si arunca mingea (albastra) catre mana stanga. Aminteste-ti ca trebuie sa arunci pana la inaltimea ochilor. Arunca a doua minge (rosie) catre mana dreapta atunci cand mingea albastra mai are putin si aterizeaza in mana ta stanga. De la inaltimea maxima (in dreptul ochilor) ai aproximativ o secunda. Suficient timp sa spui Nabucodonosor :D
Cand mingea rosie se apropie de mana dreapta, arunca a treia minge (verde) in sus inapoi catre mana stanga. Prinde ambele mingi. Aici situatia se ingreuneaza un pic: prinzi si arunci in acelasi timp – exerseaza!
 
 Mai jos ai un scurt tutorial video in limba engleza pentru a incepe jongleria cu mingi:sursa foto: wwww.wikihow.com
Adaugat de Cosmin la 14-09-2013 8:57:41
Editat de Cosmin la 14-09-2013 9:17:25
Iti place? Da un
Placut de 1 persoane
4751 vizualizari
TOP