Pregatirea Storytelling-ului

Alegeti povestea in functie de mesajul si valorile pe care doriti sa le transmiteti tinand cont, bineinteles, de profilul ascultatorilor. Nu incetati sa ascultati si sa colectionati povesti al caror mesaj ati dori sa fie dus mai departe. Implicarea povestitorului si atasamentul fata de poveste sunt elemente esentiale ce vor asigura autenticitatea procesului.

Un site bun pentru povesti:http://www.povesticutalc.ro/

Ca orice sesiune de public speaking, si nararea povestii trebuie pregatita ca atare.Reflectati asupra episoadelor, al modului in care veti nara, al asteptarilor pe care le aveti din partea publicului. Un material video util in acest sens: 
                                                                         
Cel mai bun instrument in pregatirea decorului si a cadrului de desfasurarea este imaginatia. Nu doar  a celor care vor spune povestea, ci si a celor care o vor asculta. Este foarte important sa avem in vedere ca o sesiune de Storytelling presupune o calatorie din lumea reala in cea de basm, astfel incat ne vom asigura ca spatiul permite si faciliteaza acest lucru. Pentru a transforma orice sala de biblioteca, muzeu, clasa etc intr-un taram de basm avem  nevoie de un covor sau o patura si, eventual, mai multe pernite. Daca adaugati flori si esarfe, succesul e garantat. E necesar ca ascultatorii sa fie relaxati, chiar sa poata sa ia pozitia in care ei sunt obisnuiti sa asculte povesti.
 
Dupa cum spuneam, imaginatia este foarte importanta. Exista varianta utilizarii cartii, a imaginilor, a unor obiecte, sau, pur si simplu de a lasa imaginatia auditoriului sa dea forma povestii. Mai jos gasiti un material video util ca exemplu in utilizarea unei esarfe sau a unei sfori  pentru spunerea unei povesti:
                                                                           
 
Adaugat de Mihaela Panus la 18-06-2013 13:55:16
Editat de Mihaela Panus la 18-06-2013 19:56:29
Iti place? Da un
Placut de 3 persoane
5477 vizualizari
TOP