"Actorii" in teatrul de umbre

A. Coordonatorul proiectului cu teatru de umbre ca metoda de educatie nonformala

teatru de umbre bun.jpgProfilul acestuia ar trebui sa contina cate o parte de experienta sau macar interes pentru arta teatrului de animatie si o alta parte, la fel de importanta,  experienta sau macar interes pentru invatare in context nonformal. Asadar este profilul unei persoane deschise spre a experimenta, dar care sa fie constienta de responsabilitatea folosirii in procesul educativ a unei metode ce lucreaza cu sufletul oamenilor, cu emotiile si trairile lor.

Orice forma de teatru educational intensifica procesele, facadu-le mai profunde si mai intense, de aceea este necesar ca ele sa fie procesate corespunzator, prin intrebari potrivite, respectand dimensiunea etica a proceselor de formare si sensibilitaile persoanelor vizate de activitatea de formare. In acest sens colaborarea cu artisti papusari din teatrele cele mai apropiate geografic este de dorit. De obicei acestia au de a face cu un public tanar si chiar daca nu au experienta de formator, au dezvoltat instinctiv aceste competente. Astfel, colaborarea institutiilor care se ocupa de invatarea nonformala cu cele culturale este in favoarea ambelor categorii.

Atentie: teatrul in educatie are o importanta functie de a stimula includerea persoanelor dezavantajate si nu de "alegere" in echipa doar a celor "talentati"!
 

B. Participantii la procesul de invatare nonformala 

Registrul celor care pot fi implicati in construirea de piese prin aceasta metoda este extrem de amplu. 

Daca am alege drept criteriu varsta- Nu exista vreo limita - de la gradinita pana la varste venerabile metoda are impact, starnind creativitatea si curiozitatea de a descoperi o cale de comunicare inedita si fascinata.

Grupuri de lucru cu componeta interculturala- Persoanelor venind din culturi diferite aceasta metoda le poate aduce sansa unei comunicari in care barierele lingvistice sunt atenuate de cantitatea si impactul comunicarii vizuale.

 

C. Spectatori beneficiari ai produsului final al proiectului

Poate fi oricine, orice varsta si de oriunde in Romania.

teatrul de umbre in sala de sport.jpg


Cu atat mai mult cu cat... din pacate, mai ales pentru generatiile tinere, dar nu numai pentru ele, accesul la teatru este firesc doar in preajma oraselor mari...

In rest ... sunt asteptate productiile voastre de teatru de umbre.

Si va invitam sa le jucati ... oriunde: in scolile de la sate, in sali de clasa, de sport, in muzee, in spitale, in centre sociale, in azile de batrani..etc

 

Adaugat de ACTOR la 16-06-2013 17:48:46
Editat de nonformalii la 27-06-2013 1:09:01
Iti place? Da un
Placut de 2 persoane
4737 vizualizari
TOP