Pasi inainte de TF

Teatru Forum este o metodă complexă, cu impact și rezultate dar lucrul cu aceasta nu trebuie făcut "după ureche", după un atelier de 3 ore de prezentare a metodei, după vizionarea unei piese de Teatru Forum și atât. Mai jos sunt câțiva pași pe care îți propunem să îi parcurgi înainte de a face prima piesă de Teatru Forum:

*Mergi la un training de Teatru Forum realizat de o organizatie de incredere și cu experiență în practicarea metodei Teatru Forum
*Te documentezicheck-list.jpg mai mult despre metoda Teatru Forum, cum se pune în practică, unde și de ce s-a născut;
*Îți este clar scopul metodei Teatru Forum și cui i se adresează;
*Pentru prima piesă de Teatru Forum, poți căuta o persoană resursă, cu experiență în practicarea metodei, care să te ajute șă parcurgi pașii de pregătire a unei;
*În realizarea unei piese de Teatru Forum este foarte important ca problema prezentată în piesă să fie a grupului care pregătește piesa sau a comunității în care se va juca.
*Trebuie să fii curios, să crezi în potențialul pe care îl are metoda și sa te  documentezi în detaliu pe problematica aleasă și pe tipologiile de personaje alese.
*Înainte de lucrul la piesa de Teatru Forum trebuie să planifici  o etapă de consolizare a echipei, de clarificare a conceptului de Teatru Forum, a scopului și a etapelor, cu întreaga echipă.
*Ai încredere în tine și în echipa ta, nu-ți fie frică de greșeli, ci fii deschis la a învăța din ele.
Adaugat de Ana-Maria Gradinariu la 04-07-2013 11:12:05
Editat de Ana-Maria Gradinariu la 08-07-2013 12:19:42
Iti place? Da un
Placut de 2 persoane
3888 vizualizari
TOP