adauga propunerea ta

Mingile dansatoare

Obiective: Intelegerea importantei cooperarii si a sincronizarii in echipa

Marimea si caracteristicile grupului: Optim pentru grupuri de 6-12 persoane. Numar par de participanti.

Timp necesar: 15-20 de minute

Resurse necesare: Mingi de tenis (atatea cati jucatori), sfoara si spurti de care sa poata sa fie agatate mingile de tenis.

Participantii la joc trebuie sa lucreze in echipe de cate doi pentru a deplasa o minge de tenis asezata pe sol din punctul A in punctul B. Toate echipele sunt in competitie. Prima echipa care reuseste sa ajunga cu mingea de tenis in punctul B este castigatoare.
 
Pentru a deplasa mingea de tenis, participantii stau spate in spate si primesc, ca echipa, cate un suport de lemn de care este agatata o minge de tenis. Suportul este amplasat intre cei doi coechipieri si prin balans sincornizat cei doi trebuie sa reuseasca sa deplaseze mingea de tenis de pe sol doar prin lovituri sistematice cu mingea suspendata de suport. 
Prima echipa care ajunge cu mingea de pe sol la destinatie (punctul B) este castigatoare.

Acest joc a fost inventat de 5 participanti din Estonia, Finlanda, Spania, Romania si Germania, care au participat in perioada 29 septembrie- 6 octombrie 2013 la cursul de formare "Youth development through playing activities" realizat cu sprijin din partea Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune.
Jocul a fost testat impreuna cu toti ceilalti participanti la curs dar si in cadrul unui eveniment ludic organizat pentru copiii si tinerii din Centrul Crestin pentru copiii strazii - fundatia Prison Fellowship Romania - Cluj-Napoca.
 
dancing_balls_training_participants_testing_it    Dancing_balls_applied_at_PFR


Relevant pentru metodele: Animatie socio-educativa
Relevant pentru programele: Tineret in Actiune
Tag-uri: Jocuri, Cooperare, dexteritate, echipa, activitati ludice
Propus de ioana la 06-11-2013 15:14:13
Editat de Alexandra Suiaga la 07-11-2013 18:31:29
Istoric Mingile dansatoare Modifica Mingile dansatoare
Iti place? Da un
Placut de 1 persoane
11279 vizualizari

Commentarii

Postati un comentariu