Ce-i Aici: Stiri Articole Testimoniale

Ce găsesc în această secţiune?


Știri, articole, testimoniale care prezintă intreres pentru uitlizatorii portalului și actorilor din sfera educției nonformale. Care este diferența între ele?bigstock-Writer-or-blogger-25840787.jpg

Știrea pune accent pe acele informații unde accentul cade pe noutate. Teoria spune este necesar ca o știre să răspundă la urmatoarele întrebări: cine? (este persoana, grupul sau organizația care face subiectul știrii), ce? (s-a întâmplat), unde? (s-a desfășurat evenimentul care face subiectul știrii), când? (a avut loc), de ce? (s-a putut întâmpla), cum? (s-a desfășurat).

Articolul pune accent pe acele informații unde accentul cade pe semnificația sau importanța pentru conținutul educației nonformale. Astfel se poate prezenta o teorie, rezultatele unei experiențe practice sau alte elemente cu impact asupra educaței nonformale.

Testimonialul reprezintă relatarea unei experiențe personale și impactul său asupra persoanei care o relatează. Acestea pot fi postate direct de către beneficiarii acestei experiențe sau pot fi extrase ca o colecție de testimoniale și postate de către persoana sau organizația care a generat această experiență. Deși cuvântul nu exista ca atare în DEX, fiind mai degrabă din categoria "romgleză", l-am preferat celui de  "mărturie" care în limba română are, de cele mai multe ori, un alt înţeles.

 

 

Cum găsesc informaţia relevantă?

 

apple-1024x7682.jpg

Foarte simplu: foloseşte cu încredere meniul "Categorii" din partea dreaptă a ecranului. Dacă dai click pe "Vezi toate" se va deschide o căsuţă în care poţi avea acces la ultimele elemente postate din fiecare categorie.

Dacă te interesează numai ştirile, articolele sau testimonialele legate de o anumită metodă sau program poţi să le accesezi şi din meniurile acestora unde sunt filtrate doar cele relevante. 


Dacă îţi place ce vezi, nu ezita să dai "Like" (trebuie să fi logat) şi împărtăşeşti aceste lucruri pe Facebook sau Twitter (pentru asta ai butoane dedicate).


Pot să contribui şi eu?

Sigur! Chiar te rugăm să o faci. Pentru asta este nevoie să te înregistrezi cu contul de utilizator şi să fi conectat (logat). Odată conectat tot ce ai de făcut este să  dai click pe butonul "Propune" editezi în câmpurile care se vor deschide şi să dai click pe butonul "Trimite propunerea". Nu uita să te asiguri că bifezi dacă este o ştire, un articol sau testimonial şi câmpurile relevante pentru concepte, metode sau programe (dacă este cazul pentru a se regăsi şi în meniurile acestora) şi să completezi câmpul cu "Cuvinte cheie" cu tag-urile care le consideri ca sunt cele mai relevante.

Pentru a fi publicate acestea trebuie să fie aprobate de către Admini.