adauga propunere

In martie nonformalul merge mana in mana cu voluntariatul

In martie nonformalul merge mana in mana cu voluntariatul Unul dintre mijloacele cele mai puternice de invatare este prin experimentare directa! Iar una din metodele cu efecte "pe bune" in ceea ce priveste experienta directa este reprezentata de ceea ce in engleza se numeste "service learning". Daca mai adaugi si un context international ai toate ingredientele pentru o experienta cu adevarat memorabila si care poate, in sensul cel mai propriu... schimba vieti!

Marturie stau declaratiile majoritatii celor care au participat la un proiect prin Serviciul European de Voluntariat (SEV). Locul in care invatarea in context nonformal si intercultural este la ea acasa impletind de minuna dezvoltarea personala cu activitatea pentru comunitate.

Unde mai pui ca numai anul acesta doar in Romania sunt peste doua milioane de Euro care asteapta proiecte in care acest lucru sa devina o realitate. Motiv pentru care am hotarat ca este pacat ca in luna martie sa vina numai primavara!

Odata cu ghioceii si soarele, in martie SEVine la tine! Cioc-cioc, este cineva acasa ;-)?!!!

Astfel toti cei interesati sa se implice in proiecte prin care sa trimita sau sa primeasca voluntari internationali au la dispozitie nu mai putin de 10 cursuri de formare in toata tara si un eveniment international! Toate evenimentele sunt organizate in regim rezidential. Pentru toti participantii selectati sunt acoperite toate cheltuielile mai putin transportul.

Cursurile de formare din tara au loc in trei perioade (acestea includ ziua de sosire, ziua de plecare si patru zile de curs). Pentru fiecare curs sunt vizate in special organizatiile din anumite judete (fara a fi insa conditie exclusiva, insa In cazul in care vor sa se inscrie participanti din alte judete, acestia vor explica alegerea in cadrul formularului de candidatura).

Deci... cursuri de formare nationale. Unde si cand...

 

In perioada 27 februarie - 4 martie 2013
- Iasi:
http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/819 (data limita inscriere: 17 februarie, sunt vizate organizatiile din judetele: Iasi, Suceava, Neamt si Botosani)
- Predeal: http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/821 (data limita inscriere: 17 februarie, sunt vizate organizatiile din judetele: Brasov, Sibiu, Harghita, Covasna si Buzau)
- Craiova: http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/824 (data limita inscriere: 17 februarie, sunt vizate organizatiile din judetele: Dolj, Valcea, Olt si Teleorman)

 

In perioada 06 - 11 martie 2013
- Constanta: http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/827 (data limita inscriere: 24 februarie, sunt vizate organizatiile din judetele: Constanta, Calarasi, Ialomita, Tulcea, Braila)
- Resita: http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/828 (data limita inscriere: 24 februarie, sunt vizate organizatiile din judetele: Caras-Severin, Timis, Hunedoara, Gorj, Mehedinti )
- Baia Mare: http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/820 (data limita inscriere: 24 februarie, sunt vizate organizatiile din judetele: Maramures, Satu Mare, Salaj, Bistrita)
- Bucuresti: http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/822 (data limita inscriere: 24 februarie, sunt vizate organizatiile din Bucuresti)

 

In perioada 13 - 18 martie 2013
- Targoviste: http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/823 (data limita inscriere: 3 martie, sunt vizate organizatiile din judetele: Dambovita, Arges, Giurgiu, Prahova)
- Cluj-Napoca: http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/825 (data limita inscriere: 3 martie, sunt vizate organizatiile din judetele: Cluj, Bihor, Arad, Alba, Mures )
- Bacau: http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/826 (data limita inscriere: 3 martie, sunt vizate organizatiile din judetele: Bacau, Vrancea, Galati, Vaslui)


Asa cum mentionam anterior, oferta este completa pentru ca se spune si ... Yes for EVS!
Se va intampla in perioada 19-24 martie 2013 in Romania, la Predeal, este un eveniment de tip constituire de parteneriate Serviciul European de Voluntariat. Care va aduce oameni din toata Europa pentru a face exact acest lucru: sa scrie impreuna proiecte SEV. Data limita de inscriere este 18 februarie 2013.
Relevant pentru programele: Tineret in Actiune
Tag-uri: SEV, Serviciul European de Voluntariat, cursuri de formare
Propus de Tineret in Actiune la 30-01-2013 15:25:50
Istoric In martie nonformalul merge mana in mana cu voluntariatul Modifica In martie nonformalul merge mana in mana cu voluntariatul
Iti place? Da un
Placut de 7 persoane
3908 vizualizari

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu