adauga propunere

Proiect TIA 4.3 - Youth development through playing activities

Proiect TIA 4.3 - Youth development through playing activities Asociatia Centrul de jocuri Mirakolix, din Cluj-Napoca  anunta inceputul cursului „Youth development through playing activities”, parte a proiectului Tineret in Actiune, actiunea 4.3, proiecte de formare si retele, co-finantat de Commisia Europeana prin Agentia Nationala Pentru programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.
 
Proiectul se desfasoara in perioada:  1 iulie 2013 si 31 decembrie 2013
 
Cursul de formare are loc in perioada: 30 septembrie si 6 octombrie 2013

Numarul de participanti: 28 de participanti (din Romania, Germania, Polonia, Finlanda, Estonia, Ungaria, Italia, Spania si Turcia)
 
Scopul proiectului este de a dezvolta capacitatea participantilor de a utliza JOC-ul ca pe o resursa structurata in lucrul cu tinerii in sensul dezvoltarii competentelor personale si profesioanle a acestora din urma.
 
Obiectivele proiectului sunt:
1. promovarea jocurilor ca pe o metoda a educatiei non-formale capabila sa stimuleze dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor;
2. formarea participantilor utilizarii jocurilor in domeniul tineretului;
3. dezvoltarea competentelor participantilor (precum interactiunea sociala, toleranta si respectful fata de diversitatea umana si culturala, initiativa, creativitatea, exprimarea artistica, comunicarea interculturala)
4. cresterea calittatii proiectelor Tineret in Actiune desfasurate in cadrul actiunii Serviciul european de voluntariat;
5. intensificarea cooperarii organizationale europene prin angajarea in proiecte comune
destinate tinerilor.
 
Activitatile cursului sunt bazate pe metode activ-partcipative prin intermediul carora cursantii vor putea sa isi imbogateasca cunostintele despre diferite jocuri (in principal cele de comunicare, cooperare si includere), dar mai ales sa le testeze si adapteze la grupuri tinta distincte si chiar si la grupuri tinta cu care vor colabora la intoarcere in tara de origine.
 
Agenda cursului international este impartita astfel:
  • Ziua 1 - Introduction and Knowing Each Other Day - va fi dedicata intalnirii participantilor si consolidarii unei echipe functionale.
  • Ziua 2 - Communication Day - se va concentra in jurul diverselor tipuri si metode ludice de comunicare (verbala si non-verbala).
  • Ziua 3 - Cooperation Day - va sublinia prin jocuri de cooperare importanta muncii in echipa.
  • Ziua 4 - Inclusion Day - va fi dedicata sensibilizarii participantilor la beneficiari cu oportunitati reduse si va contribui la dezvoltarea unor metode ludice de includere
  • Ziua 5 - Action Day va da posibilitatea participantilor de a-si pune in aplicare cunostiintele dobandite si noile metode de lucru cu tinerii prin facilitarea unor activitati cu tinerii de la Prison Fellowship, Centrul crestin pentru copiii strazii, situat pe strada Sobarilor, nr. 29, in Cluj-Napoca.
  • Ziua 6 - Follow-up and Evaluation Day, va fi dedicata evaluarii cursului si gasirii unor solutii viabile pentru realizarea unor proiecte viitoare comune.

2013_spider_ziua1_proiect4_3_mirakolix.jpg 2013_agenda_pr_4_3_mirakolix.jpg

Puteti afla si mai multe detalii vizitandu-ne pagina de web www.mirakolix.org si pagina de facebook 

Alexandra Suiaga
Coordonator proiect
alexandra.suiaga@mirakolix.org
www.mirakolix.org


Relevant pentru metodele: Animatie socio-educativa, Jocuri de societate
Relevant pentru programele: Tineret in Actiune
Tag-uri: jocuri, proiect, curs, SEV, participanti, educatie, nonformala, animatie, tineri, lucrator, de, tineret, joaca, copii, stiri
Propus de Alexandra Suiaga la 01-10-2013 5:36:50
Editat de Andrei Popescu la 07-10-2013 7:41:20
Istoric Proiect TIA 4.3 - Youth development through playing activities Modifica Proiect TIA 4.3 - Youth development through playing activities
Iti place? Da un
Placut de 3 persoane
3092 vizualizari

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu