adauga propunere

Proiectul "Invat pentru viata" te ajuta sa-ti descoperi pasiunile!

Proiectul Proiectul "Învăț pentru viață!" inițiat de Asociația Edu For All, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Colegiul de Științe "Grigore Antipa", Rețeaua de Sprijin Comunitar-CAN Brașov și finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană de Sport și Tineret, își propune să formeze și să dezvolte abilități de comunicare, interrelaționare, de lucru în echipă, să conștientizeze maximum 100 de tineri de liceu cu privire la dreptul de a alege ceea ce să învețe în context nonformal și totodată, responsabilizarea acestora cu privire la actul învățării, pornind de la identificarea pasiunilor, a activităților care îi motivează și îi sprijină în dezvoltarea lor personală și profesională.

Sâmbătă, 28 septembrie 2013 a fost prima zi de activități care au avut loc în comuna Sânpetru. Pe parcursul zilei cei 85 de elevi ai Colegiului de Știinte “Grigore Antipa” au participat la jocuri de comunicare și de echipă, au făcut cunoștință cu persoane resursă din cadrul proiectului, au fost informați despre atelierele pe care și le pot alege în decursul lunii octombrie și au discutat despre nevoile lor, despre idei și soluții pentru aducerea educației nonformale mai aproape de cea formală cu care au contact zi de zi în instituția de învățământ. Fotografii din prima zi aici.

Unde?
Proiectul desfășurat sub formă pilot se adresează unui număr de maximum 100 de elevi ai Colegiului de Științe „Grigore Antipa" Brașov- instituție parteneră în realizarea activităților proiectului "Învăț pentru viață!". Ativitățile de câte o oră pe săptămâna se vor realiza vineri după terminarea programului, în spațiul CS "Grigore Antipa", în luna octombrie, pe parcursul a 4 săptămâni, câte o oră în fiecare zi de vineri.

Cu cine?
Ținerii au vârstă cuprinsă între 14 și 18 ani și sunt elevi ai claselor a 9 a, a 10 a și a 11 a, pentru a se putea realiză transferul de cunoștințe între generații, a intensifica interrelationarea și crearea punților de comunicare între generații.

Ce se urmărește prin proiectul "Învăț pentru viață"?
Prin intermediul acestui proiect, răspundem nevoii tinerilor de formare, îi încurajăm să propună activități prin care să se realizeze învățarea nonformală, astfel încât să-și asume actul și responsabilitatea învățării, să propună ceea ce doresc să învețe, să răspundă nevoii lor personale și profesionale de formare, pentru a-și putea identifica pasiunile și a-și dezvolta abilități necesare în demersul lor profesional. Prin urmare, elevii vor putea opta pentru diverse ateliere, din domenii diferite printre care: teatru, socio-drama, reciclare creativă cu materiale textive, prim-ajutor, public speaking, abordarea conflictelor interpersonale, masaj, socio-drama, dansuri populare, jocuri de societate, dezvoltare personală etc.

Cât costă?
Costurile participării în cadrul acestui proiect sunt 0 (zero) lei, fiind un proiect finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană de Sport și Tineret Brașov.

Persoană de contact: Mădălina Ursu - Președinte Asociația Edu For All, madalina.ursu@eduforall.ro

www.eduforall.ro ; www.facebook.com/invatpentruviata


Propus de Ruxandra Oprică la 02-10-2013 6:31:34
Editat de nonformalii la 09-10-2013 11:41:25
Istoric Proiectul Modifica Proiectul
Iti place? Da un
Placut de 2 persoane
3031 vizualizari

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu