adauga propunere

Proiectul TiA 1.1 "Sharing a different Past. Building a common Future"

Proiectul TiA 1.1

Fundatia Culturala Negru Voda, Fagaras, Romania, anunta incheierea  proiectului TIneret in Actiune, 1.1, schimb de tineri, “Sharing a different past. Building a common future”, co-finantat de Commisia Europeana prin Agentia Nationala Pentru programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

Proiectul s-a desfasurat in perioada 9 Septembrie si 31 Octombrie, 2012
Perioada de schimb a durat 14 zile, intre 9 si 22 Septembrie, 2012

Obiectivul proiectului a fost constituirea unei constiinte sociale in randul tinerilor privitor la incalcarea drepturilor omului in istoria recenta si contemporana.

Publicul nostru tinta l-au reprezentat tinerii intre 18 si 25 de ani.
Proiectul a inclus, alaturi de voluntari ai Fundatiei Negru Voda, participanti din partea a doua organizatii non-guvernamentale internationale:  AEGEE-Riga, Letonia, si Check-In – Oportunidades Europeias Para Jovens, Lisabona, Portugalia.

Numarul de participanti: 23

Activitatile schimbului au inclus excursii tematice, workshopuri, dezbateri, studii de caz, prezentari, activitati de
team-building si jocuri de cunoastere reciproca. Participantii au avut ocazia sa exploreze Tara Fagrasului, luand contact cu civilizatia minoritatii etnice germane, dar si sa exploreze muntii Fagarasului pe urmele partizanilor.

Activitatile perioadei de diseminare au fost:

A.  O manifestare publica in Cetatea Fagarasului, ce a inclus o expozitie de fotografie si proiectii de film documentar (in parte filmate si montate de participanti, in parte furnizate de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoriei Exilului Romanesc ). Puteti vedea rezultatele eforturilor participantilor, urmarind cele doua scurtmetraje postate pe canalul  YouTube dedicat proiectului, urmarind link-ul de mai jos:
https://www.youtube.com/watch?v=jVA3voSxHXc&feature=plcp
B.   Reportaje televizate, scrise, radiodifuzate, prezentand activitatile proiectului nostru (Fagaras TV, Nova TV, Star FM, ziarele locale "Buna ziua! Fagaras" si "Buna ziua! Brasov")
C.   Un  documentar televizat, lung de 42 de minute pe un canal de televiziune cu acoperire nationala, ca parte a seriilor de documentare TransEuropa difuzate de postul Transilvania Live! ce a rulat 4 zile la rand. (actualmente a atins 653 de vizualizari si peste 300 de like-uri)
 


 D.    Masuri de popularizare si diseminare in mediul on-line prin realizareaunui blog dedicat, (care a depasit 1100 de vizualizari) si de asemenea o pagina  de Facebook dedicata. De asemenea comunicatele noastre de presa si postarile on-line au fost preluate si raspandite de alte bloguri si pagini de Facebook preocupate de domeniul educatiei non-formale, tineretului si voluntariatului (Blogunteer, Romania Pozitiva, AEGEE-Bucuresti, etc)
E.    Prezentari publice in Romania (Cluj si Bucuresti), Polonia (Poznań), Letonia (Riga, Salaaspils).

Puteti afla si mai multe detalii vizitandu-ne blog-ul si pagina de Facebook.

De asemenea puteti urmari documentarul Transilvania Live urmarind link-ul de mai jos:
http://transilvaniatube.ro/video/transeuropa-ediția-din-18-octombrie-2012

De asemenea, daca doriti sa vedeti cum arata prima editie a ziarului/revistei editate de Fundatia Culturala Negru-Voda, ce are ca subiect principal activivitatea schimbului de tineri, vizitati-ne pagina de facebook incepand cu sfarsitul saptamanii viitoare.

Va multumim!

Bogdan Topirceanu
Coordonator Proiect
si
Echipa
Fundatiei Culturale
Negru Voda,
Fagaras, Romania
www.negruvoda.ro
Relevant pentru programele: Tineret in Actiune
Tag-uri: proiect, tineret in actiune
Propus de Topirceanu Bogdan la 07-12-2012 13:10:38
Editat de Andrei Popescu la 08-12-2012 14:17:22
Istoric Proiectul TiA 1.1 Modifica Proiectul TiA 1.1
Iti place? Da un
Placut de 4 persoane
3419 vizualizari

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu