adauga propunere

Spune DA voluntariatului, invatarii nonformale si tineretului

Spune DA voluntariatului, invatarii nonformale si tineretului
Crezi in potentialul voluntariatului, invatarii in contexte nonformale si a activitatilor de tineret?
Crezi ca acestea reprezinta resurse ale societatii cu efecte pozitive in comunitate si ca au nevoie de un suport financiar mai mare?
 

Avem nevoie de sustinerea ta

Daca raspunsul este da la oricare din cele doua intrebari de mai sus, avem nevoie de sustinerea TA pentru a spune DA voluntariatului, educatiei nonformale si tineretului prin sustinerea documentului de fundamentare a acestora (disponibil AICI).

Aceast lucru inseamna...
- DA pentru initiativa de includere a acestora in prioritatile de finantare ale Fondului Social European in Romania pentru viitoarea perioada de programare (2014 -2020)!
- DA pentru crearea unui mecanism de finantare simplificat, care sa raspunda mai bine nevoilor la nivel de comunitate prin initiative locale, regionale si nationale!
- DA pentru  sprijinirea ONGurilor, scolilor si a tuturor actorilor implicati in voluntariat, invatare nonformala si activitati de tineret cat si a beneficiarilor acestora!

Acest document este rezultatul colaborarii a noua organizatii nonguvernamentale si institutii publice.
 

Cum poti sustine acest demers institutional?

Daca reprezentati o organizatie (ONG, scoala, firma, institutie publica etc) va rugam sa trimiteti cat mai curand (peferabil pana la finalul lunii mai) scrisoarea de sustinere institutionala in vederea includerii voluntariatului, invatarii in contexte nonformale si activitatilor de tineret in prioritatile de finantare ale Fondului Social European in Romania pentru viitoarea perioada de programare (2014 -2020). Semnarea acestei scrisori nu presupune decat faptul ca organizatia ta este de acord cu documentul de fundamentare si ca sustine principiile enuntate.
 
Scrisoarea este disponibila in format Word AICI. In cazul in care sunteti de acord cu spiritul, dar nu cu modul in care este frazat, puteti sa modificati continutul acestuia. Totodata puteti sa il personalizati cu sigla organizatiei voastre! Acesta se semneaza si stampileaza de catre reprezentantul legal si se trimite scanat la adresa de e-mail vent_fse@yahoo.com  (cu cat este mai devreme trimis, cu atat este mai de ajutor). 
 
Alatura-te si tu celor peste 150 de organizatii au facut-o deja (lista lor o gasesti AICI). 
 

Cum poti sustine acest demers ca persoana?

Poti sustine aceasta initiativa si ca cetatean implicat si interesat de comunitatea ta si de dezvoltarea ta si a celor din jurul tau. In acest sens te rugam sa aderi si TU la petitia online "Spuneti DA voluntariatului, educatiei nonformale si tineretului"  adresata factorilor de decizie. Aceasta este disponibila AICI si nu dureaza decat un minut sa o faci (nu trebuie decat sa treci numele si adresa ta de e-mail). Peste 2000 de oameni deja au facut-o!
 

Cum poti sa promovezi demersul?

Cum crezi tu de cuviinta. Daca consideri ca merita cunoscut si de alte organizatii si alte persoane nu ezita sa promovezi pe orice canal ai acces informatia cu privire la documnentul de fundamentare si modul in care poate fi sustinut institutional si/sau personal. 
 
Nu ezita sa preiei acest articol si sa il publici unde consideri de cuviinta (bloguri, stiri pe site-uri, liste de discutii etc) sau pe retele sociale (FaceBook, Twitter etc)
 

Ce s-a intamplat pana acum?

Incet, incet lucrurile incep sa se miste. Documentul circula pe la grupuri tematice pentru fonduri structurale, decidenti si ministere de unde primim si feedback-uri bune. Ca urmare a unui astfel de feedback primit si de la Ministerul Fondurilor Europene trebuie sa ne punem din nou pe treaba. Ceea nu este deloc rau intrucat ideea este sa venim cu o propunere concreta legata de cum ar arata un mecanism financiar simplificat pentru astfel de proiecte.

Daca este curios (oasa) sa afli ce s-a intamplat cu documentul de la momentul zero pana in prezent si toate etapele prin care a trecut de la ideea initiala, gasesti toate etapele prin care a trecut pana acum AICI.

Si nu uita: cu cat suntem mai multi care sustinem acest document cu atat capatam putere de convingere mai mare.Tag-uri: educatie, invatare, nonformal, voluntariat, tineret, advocacy, FSE
Propus de Andrei Popescu la 17-05-2013 14:00:10
Editat de nonformalii la 01-07-2013 8:59:48
Istoric Spune DA voluntariatului, invatarii nonformale si tineretului Modifica Spune DA voluntariatului, invatarii nonformale si tineretului
Iti place? Da un
Placut de 8 persoane
4163 vizualizari

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu