adauga propunere

Amintiri din SEV - povestite in Romana de 3 voluntari internationali!

Amintiri din SEV - povestite in Romana de 3 voluntari internationali!

Cum isi aduc aminte Ieva, Gary si Helene, 3 dintre cei 4 voluntari internationali, gazduiti de Centrul de Jocuri Mirakolix in cadrul proiectului "Play your way", cele noua luni petrecute in Romania.

"Despre înainte un an eu am ajuns în România de prima dată (- vremea a fost excelent, însorit şi cald, dar eu am fost um pic zăpăcită în locul nou, cu oameni necunoscuţi şi puțină înțelegere de muncă de voluntariat care va face la urmatori 9 luni.)
Cu timp tot a devenit mai clar, şi mai drag. Am locuit cu trei colegi superminunaţi şi cu ajutor de prietenii Mirakolix după nişte saptamâni noi puteam sa face o conversaţie mică cu copii în româna, am învaţat jocurile, am mers la piaţă, la şcoale, am cunoscut mediul şi oraş.
Acum pot sa spun că a fost timp foarte fericit pentru mine. Voluntariat este o oportunitate specială de învaţare prin locuire în altă ţară, de cunosc oameni noi, o limba, obiceii... când poţi sa faci ceva care nu ai facut niciodată in viaţă ta.
După niște luni de plecare, mi-e dor de Cluj, de pupici de salutare cu prieteni, de placintă, de serile de jocuri, limonadă proaspată, limbă româna în jurul meu şi eu plan când și cum pot sa reveni :)."

Ieva Lange -Letonia

"Serviciul European de Voluntariat şi proiectul Play Your Way în special au fost o experientă extraordinară pentru mine. Mi-au arătat că educaţia nonformală este o posibilitate fenomenală pentru să conectează cu copii şi adulţi - chiar dacă nu vorbeşti aceeaşi limba. Este şi un mediu pentru să trimite valoarele europeanei că toleranţă şi avantajele unei societatea diversă şi mi-a plăcut foarte mult combinarea această de educaţie şi distracţie. Ştiu că aş vrea să continuesc pe acest drum în viitorul.
Serviciul şi viaţa cu colegii (sau mai precis prietenii!) mei au fost plin de momente care nu voi să uitesc niciodată. Acum am reîntoarcit acasă la Germania şi nu pot să cred cât de mult am trăit cu Mirakolix şi SEV. Chiar dacă proiectul este terminat, sigur că voi mă întorc la Cluj pe curând."

Helene Nozon - Germania

"Play Your Way a fost o experiență extraordinară. Ajuns în România la octombrie, am nevoie de o echipă și să învețe împreună, ajuta de prieteni de la Mirakolix. Și a funcționat! Greu uneori, dar întotdeauna atât de plăcută după aceea. Ei bine, de fapt, am făcut lucruri atât de mult cred că încă nu-și dau seama în întregime. Desigur, ne-am jucat cu o multime de oameni o mulțime de jocuri diferite. Dar am comunicat, de asemenea, evenimente, filme realizate, excursii, expoziții și evenimente publice, departe de zona de joc. Și cel mai bun lucru în care a fost, pentru mine, am făcut-o în scopul pentru toată lumea să se distreze atât de ceea ce face și văzându-l. Acest română-mirakolix-EVS a fost o șansă reală, sper alții se vor bucura de prea!"
Garry Delepine - Franta

 Relevant pentru metodele: Jocuri de societate
Relevant pentru programele: Tineret in Actiune
Tag-uri: serviciul european de voluntariat, educatie nonformala, invatare interculturala, seri de jocuri
Propus de ioana la 07-11-2013 21:33:27
Editat de Andrei Popescu la 08-11-2013 6:44:01
Istoric Amintiri din SEV - povestite in Romana de 3 voluntari internationali! Modifica Amintiri din SEV - povestite in Romana de 3 voluntari internationali!
Iti place? Da un
Placut de 3 persoane
9004 vizualizari

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu